Home Singles Your Life On Hold – Anywhere Out There (Solar Lodge)

Your Life On Hold – Anywhere Out There (Solar Lodge)

by Nel Mertens

Is er daar nog iemand? Ergens daar buiten? In Oostende zeker wel. En dan hebben we het niet over het strandgebeuren, maar over de muziekscene die de stad rijk is. En daar vinden we ook de gothrockformatie Your Life On Hold terug.

(c) Pieter Clicteur

Met hun nieuwe song Anywhere Out There, krijgen we het eerste nummer te horen van hun derde album, dat eind oktober zal verschijnen bij het label Solar Lodge.

‘Show me the light!’ Ondanks de donker mystieke sfeer waar Your Life On Hold steevast in gehuld is, baadt Anywhere Out There in licht. Opnieuw een esthetisch knap afgewerkt nummer, met het heerlijke gitaarwerk en de stem van Jan De Wulf die je mystiek, met ruwe kantjes meeneemt in een track vol emotie. ‘Like a light in the dark…’

(c) Pieter Clicteur

Voor de knappe videoclip klopte Your Life On Hold aan bij Pigeon Eggs, een samenwerking tussen Pieter Clicteur  en Geert Germonpré, 2 heren die de de esthetiek van fotografie laten passen in een videoverhaal. Geprezen Oostendenaar Pieter Clicteur ken je misschien wel van o.a. de campagnebeelden voor Filmfestival Oostende en de onderwaterfoto’s van BV’s die in De Grote Post in Oostende hangen.

“Het nummer gaat over verlies en de leegte die het achterlaat. Ik wist dat Pieter, een oude schoolkameraad trouwens, en Geert vertrouwd zijn met het muziekgenre dat we brengen, en dus de ideale partners zouden zijn om de emoties achter de song van de juiste beelden te voorzien,” verduidelijkt frontman Jan Dewulf.

(c) Pieter Clicteur

Pieter Clicteur vult hierop aan: “De puzzelstukjes vielen al snel mooi samen waardoor we heel vlot en boeiend konden samen werken. Al tijdens het draaien van de clip werd duidelijk dat we naar een resultaat aan het werken waren waar we allemaal tevreden over kunnen zijn. Geert en ik werken al een tijd samen en voelen elkaar heel goed aan. Als je dan met een gedreven man als Jan kunt werken en daarbij direct op één lijn zit, dan kun je iets moois maken. Zelf ben ik heel tevreden met wat we hebben gecreëerd. Naar mijn aanvoelen vullen beeld en muziek elkaar perfect aan.”

“Die donkere, duistere sfeer ligt me persoonlijk heel erg. Het mocht echt wel een ‘vuil’ randje hebben. En dat komt vooral bij de beelden met figurant Silke goed uit de verf. Hier heb ik de camera wat onderbelicht om dan in postproductie de korrel mooi te laten uitkomen.”, vult ook Geert Germonpré aan.

Your Life On Hold / Pieter Clicteur  / Geert Germonpré / Pigeon Eggs

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More