Home Singles MAPUCHES – Jimi

MAPUCHES – Jimi

by Nel Mertens

MaPuches wil ons graag meenemen. Naar een plaats waar de meisjes wild dansen en de jongens maar al te graag volgen. Een plaats waar ze zowel jazz als techno en dance, r&b en triphop tot pop draaien. Een plaats waar je ook Moderat, Portishead, Queens of the Stone Age en Dr.DRE hoort. En dat is precies waar de Gentse band MaPuches in slaagt.

In 2013 richtte jazzviolist / multi-instrumentalist Renaud Ghilbert (Les Cerveaux Lents, ex-Absynthe Minded) de band op en ging aan de slag met zijn eerste eigen nummers in zijn homestudio. Met een open geest, want vanuit verschillende bands nam hij zijn ervaring mee, beïnvloed door diverse genres en bijgestaan door verschillende muzikanten, producers en vocalisten, gaf hij het project MaPuches verder vorm. En dat leidde tot een eigenzinnig geluid, dat we ook in MaPuches’ nieuwe single Jimi horen.

Samen met leadzangeres Helena Casella, drummer Bernd Coene (Reena Riot, RAMAN), gitarist Eduardo Vega (Antwerp Gipsy-ska Orkestra, Les Cerveaux Lents), toetsenist Jérôme Pringiers (Oproer) en bassiste Hanne Vandekerckhove (Noedels) laat Renaud Ghilbert de unieke MaPuches-sound horen.

Jimi laat dan ook een rijkelijk scala horen vanuit verschillende stijlen die tot een nieuwe chemisch element samengesmolten werden. De grimmige, heerlijke synths, de hartdragende ritmes, fris gitaarwerk, knappe vocals van Renaud en als kers op de taart de glasheldere, prachtige stem van Helena Caselle.

De chemie van MaPuches werkt! We voelen ons stoer betoverd en willen dansen. Hoekig en zwoel tegelijk. Springen en zweven. We willen herbeluisteren en ontdekken steeds meer en meer.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More