Home Belgisch YONG YELLO – Als Ge Slaapt (PIAS)

YONG YELLO – Als Ge Slaapt (PIAS)

by Bram Langmans

Yong Yello, in het echte leven gewoon Yello Staelens, is een 27-jarige rapper en producer uit Antwerpen. In januari haalde hij nog de finale van StuBru’s De Nieuwe Lichting 2020, en hoewel hij daar uiteindelijk naast de prijzen greep, ziet de muzikale toekomst van de jongeman er zonder twijfel erg rooskleurig uit. Zo wist hij als rechterhand van Glints al heel wat succes te oogsten, en ook als producer van de uitstekende nieuwe plaat van Noémie Wolfs bewees hij heel wat in zijn mars te hebben.

Met het uiterst charmante Als Ge Slaapt bracht Yong Yello ondertussen een eerste single uit als solo-artiest, en daaruit menen wij alvast op te kunnen maken dat de Antwerpenaar ook solo een erg mooie muzikale carrière in het vooruitzicht heeft.

Als Ge Slaapt is namelijk een onweerstaanbaar aanstekelijke popsong die zich ergens ophoudt op het grensgebied van 90’s hiphop, reggae en de betere popmuziek, waarbij ook een vleugje eerder filmisch aandoende strijkers niet wordt geschuwd. Een soort kruising tussen Tourist LeMC en Johnny Den Artiest, maar dan toch ook weer anders, en bovenal gewoon ronduit heerlijk.

Een onvervalste radiohit dus ook, en zoals gezegd: dat belooft voor de toekomst. Benieuwd wat we van Yong Yello verder nog zoal zullen mogen verwachten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More