Home Singles YÔKAÏ – Ledeberg (Humpty Dumpty Records)

YÔKAÏ – Ledeberg (Humpty Dumpty Records)

by Ann Cnockaert

De muziek van Yôkaï is moeilijk in een hokje te plaatsen. De Brusselse band situeert zich ergens tussen hedendaagse jazz en de soundtracks van Ennio Morricone en François de Roubaix, doorspekt met analoge synths en psychedelische rock.

Hun tweede album komt opt 25 maart uit bij Humpty Dumpty Records, maar eerst delen ze nog de nieuwe single Ledeberg.

De titel van de song Ledeberg verwijst naar het Gentse Ledeberg waar de Robot Studio is gevestigd, een door Pieterjan Coppejans gecreëerde cocon waar de band tussen de zomer en de herfst van 2020 hun tweede album opnam en mixte.

Het is ook dit stedelijk universum dat Natalya Lobanova inspireerde. De Londense illustratrice en animatrice, wiens werk met Kae Tempest en Nicolas Michaux haar tot een begrip heeft gemaakt, kreeg carte blanche van de band om deze video te produceren. Natalya slaagde erin het road-movie aspect van het nummer en de spanning tussen de stadsgeluiden en de meer landelijke aspiraties van Yôkaï’s muziek te vatten.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More