Home Singles MIDLAKE – Noble (Bella Union/PIAS)

MIDLAKE – Noble (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Na negen jaar wachten verschijnt op 18 maart eindelijk het vijfde album For The Sake Of Bethel Woods van Midlake. In de tussentijd werkte Tim Smith mee aan het albums In Quiet Moments en Ojalá van Lost Horizons en Eric Pulido werkte samen met Ben Bridwell (Band Of Horses), Alex Kapranos (Franz Ferdinand), Fran Healy (Travis) en Jason Lytle (Grandaddy) voor het project BNQT die samen het album Volume 1 opnamen.

Een maand geleden kregen we al de single Bethel Woods die het album aankondigde. Daarop was te horen dat het Midlake-geluid door de jaren heen eigenlijk niet veel veranderd is. Ook Noble klinkt vrij vertrouwd. Het nummer is opgedragen aan het tweejarig zoontje Noble van drummer McKenzie Smithe, die is geboren met een zeldzame hersenziekte. De levensverwachting van de jongen waren tussen de zes maanden en twee jaar, maar Noble leeft nog steeds wat de band ziet als een mooi geschenk.

Het is wederom een knappe song met die typische warme Midlake-sound waar we toch nog steeds verzot op zijn. We kijken al reikhalzend uit naar het album en naar 2 april want dan staat Midlake in de Antwerpse Trix.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More