Home Belgisch YELLOWSTRAPS – Goldress (Believe Music).

YELLOWSTRAPS – Goldress (Believe Music).

by Bram Langmans

Het is ondertussen alweer vier jaar gelden dat YellowStraps hun magistrale langspeeldebuut Mellow uitbracht. Het trio uit Braine-l’Alleud is sindsdien een duo geworden, maar dat betekent niet dat YellowStraps de laatste jaren heeft stilgezeten: na een aantal Europese tournees verscheen vorig jaar de erg verdienstelijke ep Blame, waarop de laidback en introverte pop-vibes van Mellow werden ingeruild voor een nieuw geluid dat zich duidelijk meer laat inspireren door wat er tegenwoordig zoal op het kruispunt van hiphop, r&b en neosoul te rapen valt.

(c) : Baudouin Willemart

Ook het nieuwe Goldress – titeltrack en eerste single uit een nieuwe ep die op 7 februari onder het Britse label Believe Music zal verschijnen – trekt duidelijk diezelfde lijn door.

Over een mooie, soulvolle beat van de hand van de Nederlandse VYNK drapeert het duo namelijk heerlijke neosoul-zanglijntjes die ons hier en daar lichtjes aan bijvoorbeeld Blackwave. doen denken, maar die toch ook vooral die herkenbare YellowStraps-stijl weten te behouden waar wij met veel plezier van smullen.

Op 8 februari speelt YellowStraps trouwens een concert in de Botanique te Brussel. Grote kans dus dat daar ook de nieuwe ep zal worden voorgesteld.

Wij zijn alvast in blijde verwachting.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More