Home Singles YARD ACT – Dark Days (Zen F.C)

YARD ACT – Dark Days (Zen F.C)

by Bart Verlent

Als je maar niet genoeg krijgt van de stevige postpunk van Fountaines D.C., Idles en Shame en je hebt heimwee naar Mark E. Smith en The Fall dan is Yard Act zeker iets voor jou. Deze band uit Leeds heeft nog maar drie singles uitgebracht maar die nummers zijn zo ijzersterk, dat ze wel eens heel snel groot kunnen worden. Aangezien Yard Act nog niet op een groot label zit is deze straffe band nu nog vrij underground.

Deze vierde Yard Act single Dark Days gaat volgens zanger James Smith over het feit dat, ondanks dat de mensheid zich door de jaren heen ontwikkeld heeft, het meer lijkt dat de evolutie in deze moderne wereld terug afneemt. Tijdens zijn donkerder dagen denk de zanger dat we afsteven op een post-apocalyptische toekomst.

Ook al mag het thema van Dark Days vrij pessimistisch zijn, toch klinkt het nummer naar Yard Act-normen vrij vrolijk. Er zit zelf een dansbare dub-bas in die het geheel iets lichts heeft. Smith spuwt, zoals op de vorige singles, zijn tekst uit net zoals Mark E. Smith dat deed en wat wel de nodige dreiging geeft. Het refrein is dan weer zo catchy dat die dreiging volledig wegvalt.

Yard Acts vorige single Fixer Upper/The Trapper’s Pelts is al een tijdje volledig uitverkocht en van de AA single Peanuts/Dark Days verkocht de band op 2 uur tijd al 1000 exemplaren. Wie nog een fysiek exemplaar van deze unieke band wil zal er dan ook snel bij moeten zijn.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More