Home Singles EUT – Cool (V2)

EUT – Cool (V2)

by Bart Verlent

De Nederlandse band EUT ontstond in 2016 aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens de afstudeeravond stond hun latere booker in de zaal. Hij bracht hen in contact met de labelmanager van V2 en zo kreeg het afstudeerproject onmiddellijk al een platencontract aangeboden. In 2018 verscheen de debuutplaat Fool For The Vibes waarmee de band interesse wekte in het buitenland. Ze ontgroeiden hun eigen land al snel en waren te zien op grote buitenlandse festivals.

(c) EUT

Op 19 februari verschijnt hun langverwachte album Party Time waarop het vijftal weer knappe “postpop” (een term die een docent aan hun muziek gaf) zette. Deze Cool is al de vierde single uit het album en vertelt het verhaal van hartzeer, extase en “tegen de stoom in gaan”.

Voor deze single liet EUT zich beïnvloeden door bands uit de jaren 90 zoals Blur en The Cardigans maar ook door het artrock icoon St. Vincent. En dat is duidelijk te horen want in deze song klinkt zangeres Megan de Klerk als Nina Persson. Cool is pure, luchtige pop met enkele onverwachte, bijzondere wendingen die het nummer toch wel meer diepgang geven dan een doorsnee popsong.

Vorige week waren ze één van de hoogtepunten van het showcase festival Eurosonic/Noorderslag. Met een zalige single als Cool kan dat niet anders.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More