Home Singles WURTEL – The Point Of Doing Nothing – (Wagonmaniac)

WURTEL – The Point Of Doing Nothing – (Wagonmaniac)

by Kris Van den Bossche

“Aaaaaaaaaaah, this world is full of shit”. Deze geheel niet fijnzinnige quote is de wereld door de ogen van Wurtel. En geef ze maar eens ongelijk met hun diep-filosofische beschouwingen.

Wurtel is Gents gebaseerde hardcore punk of noise als je wil. Ne wurtel is niet alleen een populair oranje knolgewas. Wurtelen is ook lastig doen, zagen, kreften. En dat kunnen deze mensen (Emmanuel Van Damme, bas, Björn Getteman, zang en Matijs Vandenberghe, drum) nog beter dan onze vriend Willy dat vroeger al kon in zijnen hof.

Wurtel – The Point Of Doing Nothing – artwork single

Het gaat rechtdoor met niet meer dan een distortion bas als kompas. Hou het simpel. En wat doe je in de brug als het al rete-snel gaat? Een beetje gas terugnemen, om terug even snel te kunnen eindigen. Punk is nog steeds: kwaad zijn met het status quo. Wel of niet iets doen, maar er het punt niet van inzien. Björn Getteman gooit het er allemaal uit, als is het op leven en dood: “I need to get away, I need to get free. I need a place of my own.” Insgelijks.

Punk had wel willen ophouden te bestaan, maar deze wereld verdient het nog niet. Ondertussen doen we de pogo op The Point Of Doing Nothing. De single komt in oktober terecht op de eerste langspeler van Wurtel, getiteld Wurtel, de live energie rechtstreeks afgetapt van de mengtafel. Dit vraagt om een oranje vinyl persing. Please.

Wurtel | Website bij Wagonmaniac (label) | Facebook | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More