Home Singles WOOLVS – Soft & Slow (On The Level)

WOOLVS – Soft & Slow (On The Level)

by Bart Verlent

Nadat Willem Malfliet in 2016 de liefde voor het liedjes schrijven ontdekte, zocht hij muzikanten om zijn nummers mee tot leven te wekken. Hij haalde ex-medestudenten Casper Van De Velde (Schntzl, Bombataz) aan de drums, Vitja Pauwels (Bombataz, Naima Joris, Lara Rosseel) op gitaar, Soet Kempeneer (Hendrik Lasure) op keys en Ruben De Maesschalk (Bombataz) op bas erbij en Woolvs was geboren. Samen maken ze avontuurlijke, zorgeloze laidback pop. In 2021 verscheen hun debuutplaat Evening Planet.

© Woolvs

Nu heeft het vijftal de opvolger klaar waarop ze weer spelen met licht, duisternis, explosiviteit en groovyness. De muzikanten zijn ondertussen goede vrienden geworden en de plaat ontstond dan ook in een sfeer van spontaniteit en vertrouwen. Dat hoor je als je de tien tracks die op Soft & Slow beluistert.

Gaat het er dan “zacht en traag” aan toe op deze plaat?

Deels wel en deels ook niet. Er wordt geschilderd met felle, avontuurlijke kleuren waardoor we in elk lied ondergedompeld worden in een kleurbad dat zich heel rustig aanbiedt. Tegen dat de plaat op zijn einde loopt, krijg je haast het gevoel dat je in een abstract schilderij van Jackson Pollock bent terechtgekomen. Woolvs doet dit echter allemaal op heel gemoedelijke wijze, waardoor de nummers een bepaalde rust uitstralen.

Aangezien alle muzikanten een jazz-achtergrond hebben, wordt er naar hartenlust geëxperimenteerd met verschillende klanken en grooves. Het vijftal kent echter ook de kunst om het geheel een poppy vibe mee te geven. Het zijn dan ook niet allemaal evidente en hapklare composities. Je moet er de tijd voor nemen om ze in je op te nemen. Eens je dat gedaan hebt, merk je dat Soft & Slow echt wel een hele straffe plaat is.

Je kan Woolvs live aan het werk zien op:

31/10 – De Posthoorn, Hamont-Achel (support Absynthe Minded)
01/11 – De Casino, Sint-Niklaas (support Absynthe Minded)
04/11 – Wilde Westen, Kortrijk (support Absynthe Minded)
10/11 – De Zwerver, Leffinge (support Absynthe Minded)
12/11 – Ancienne Belgique, Brussel 
13/11 – Het Depot, Leuven (support Absynthe Minded)
16/11 – De Roma (Amor), Antwerpen 

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More