Home Singles WOOLVS – Once Forever (On The Level)

WOOLVS – Once Forever (On The Level)

by Bart Verlent

Producer en muzikant Willem Malfliet maakt deel uit van de band ONZIN en maakt muziek onder de naam Willy M. Hij is ook frontman van Woolvs, waar de man ondersteuning krijgt van Soet Kempeneer op keys en een groot deel van Bombataz (Casper Van De Velde, Vitja Pauwels en Ruben De Maesschalk).

Woolvs staat voor laidback pop die in de buurt komt van HOMESAKE, Conan Mockasin en Robbing Millions.

© Woolvs

In 2021 debuteerde Woolvs met het album Evening Planet waar komende herfst het vervolg Soft & Slow zal op verschijnen. In maart kregen we al een eerste single The Origin Of The World waarmee de band een vrolijke uptempo track serveerde. Op Once Forever gaat het er veel rustiger aan toe.

Het nummer wordt gedragen door het knappe jazzy gitaarwerk van Vitja Pauwels en een subtiele ritmesectie, terwijl Malfliet het nummer met enige tristesse inzong. We moeten hier denken aan Robert Smith die een dipje heeft. In de outro krijgen we nog een verrassende climax die toch nog wat peper in deze compositie gooit.

Once Forever is nu niet echt een track waar je vrolijk van wordt. Na een paar beluisteringen hoor je pas de kwaliteit van het nummer.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More