Home Belgisch WOLFE – ZNK (Eigen beheer).

WOLFE – ZNK (Eigen beheer).

by Nel Mertens

Traag en donker triphoppend klinkt Wolfe. Er zijn wel meerdere bands die er zich tegenwoordig aan wagen om dit gewoon in het Nederlands te doen. Ook dit duo doet het in ZNK, de eerste single die ze uitbrengen met dit project. Maar dit creatieve tweespan ken je misschien wel al: auteur / performer Jonas Bruyneel van Uncle Wellington, Modern Art en Boonyi en multi-instrumentaliste Esther Coorevits van bij Jan Verstraeten, Galine, Oko Yono en I Will, I Swear.

In ZNK [zink] voeren triphopbeats je mee op zachtgolvende woorden gevuld met tristesse. Het donkersombere wordt instrumentaal gevoed door de klarinet. Wolfe heeft hiermee heel wat unieke elementen in zich, om zich op die manier van andere bands onderscheiden.

Het is de eerste song van hun ep die binnenkort uit komt, waarop nummers zullen verschijnen waarbij de titels steeds verwijzen naar een transitiemetaal. Voor de non-science-people: metaal zoals ijzer, kwik, maar ook hafnium en rutherfordium, allemaal in het D-blok in de tabel van Mendeljev. Transitie is dan ook het thema van de ep. Maar hoe wetenschappelijk dit ook allemaal klinkt, des te poëtischer zijn de teksten over hoe mensen met overgangen in het leven omgaan.

‘Ga niet te zacht de nacht in.’

‘Hier hoef je niets te voelen. Niets blijft.’

Wij kijken volop uit naar meer Wolfe!

Facebook / Soundcloud / iTunes / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More