Home Singles WOLF VANWYMEERSCH – Capricorn

WOLF VANWYMEERSCH – Capricorn

by Bart Verlent

Wolf Vanwymeersch lijkt de heilige graal van de inspiratie gevonden te hebben. Sinds hij solo ging, krijgen we heel regelmatig nieuw werk van de singer-songwriter te horen. In 2021 was er de ep Songs Of Light And Shade en het jaar nadien volgde het debuutalbum The Early Years. Dit jaar loste Wolf al de prachtige singles The Art Of Letting Go en Eazy Like Me, waarvan we niet weten of ze op een album of een ep zullen belanden.

© Wolf Vanwymeersch

Capricorn is de derde single van 2023. Vanwymeersch duikt ermee in het complexe thema der loyaliteitsconflicten, de innerlijke kloof tussen nazaat en ouders en de bredere maatschappelijke opdeling in ‘wij’ en ‘zij’ (naarstig gevoed door de sociale media en oorlog).

Met zo’n zwaar thema is het niet verwonderlijk dat het ook een donkere track is geworden. De duistere synthbas staat centraal samen met de zware, logge drums. Wolf zingt zijn tekst rauw en met veel emotie. Gelukkig brengt de akoestische gitaar nog een beetje lichtheid in dit zware nummer. Capricorn sluit af met de elektronische bas die één noot aanhoudt.

Capricorn is een intens nummer dat onder de huid kruipt, de schoonheid ervan komt vooral voort uit de pure aanpak.

FacebookInstagramSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More