Home Singles WOLF SHERIFF – It’s A Place Of Death Decay (Gazer Tapes)

WOLF SHERIFF – It’s A Place Of Death Decay (Gazer Tapes)

by Bart Verlent

Vorig jaar trokken de mannen van Wolf Sheriff de Swamp studio in met Damien Vanderhasselt (Millionaire, Creature With The Atom Brain) om hun debuut-ep It’s A Place Of Death Decay in te blikken. Vier knappe en originele indierock songs die alle vier een verschillende kant op gaan. Het is natuurlijk evident dat Jimmy Wouters (ex-The Hickey Underworld), Pi Fleuchels (The Third Kind, Buffoon, Bert Roos (Huracàn) en Stef Niemans (The Tabasco Collective) na al hun jaren ervaring kozen voor een avontuurlijk geluid.

(c) Wolf Sheriff

Het titelnummer uit deze ep is nu verschenen als single. Het is misschien ook wel het donkerste nummer op hun debuut. Een trage, meeslepende song met een constante sfeer van dreiging, doom en gloom die de titel alle eer aandoet. Diezelfde dreigende sfeer zien we ook in de videoclip die is opgebouwd uit fragmenten van de Chinese tekenfilm Tie Shan Gong Zhu uit 1941. Een film die gaat over een duel tussen de Alpenkoning en een wraaklustige prinses.

In deze nieuwe Wolf Sheriff single hoor je dat de band het avontuur niet uit de weg gaat, net zoals op al hun vorige singles. We kunnen gerust zeggen dat deze Antwerpse band echt wel een uniek geluid heeft en songs in hun achterzak hebben die ons tot het einde blijven boeien.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More