Home Singles WOESTEN – Disco Adelaar

WOESTEN – Disco Adelaar

by Nel Mertens

Bart Van Damme en zijn muzikanten uit het Meetjesland, staan garant voor Nederlandstalige, oprechte rock met een vette knipoog. Samen vormen ze Woesten en ze laten opnieuw van zich horen met een nieuwe single.

Ze nemen ons dansend mee door een kunstgalerij, op een remix van het nummer De Adelaar dat in 2019 op hun album Waterlander verscheen. Producer Johan Engels van Noloxbox ging aan de slag met de geluidstracks van het nummer, voegde daar ook geluidstracks van het live optreden in The Crossover in Langerbrugge (23 oktober 2021) aan toe en maakte er een avontuurlijk dansbare track van. Minder zwaar dan het origineel in drum- en snaarwerk en sonisch iets ‘scherper gesteld’, klinkt deze remix pittig en doet ze ons denken aan bands als Gorki, Noordkaap en Tröckener Kecks.

De videoclip die erbij hoort, is van de hand van Giovanni ‘GiO’ Declercq, kunstenaar en cartoonist die een reeks van zijn werken leende om tot leven te wekken in een tentoonstelling met moderne overwegingen over het leven, de dood, oorlog en religie. Thema’s die ook heel erg in de teksten van Woesten leven.

Disco Adelaar is digitaal verschenen, maar dat is maar voorlopig, want Woesten heeft grotere plannen. Ergens in het najaar komt Woesten uit met een 45 toeren maxi-single in vinyl zoals in de ‘goede oude tijd’, waar deze Disco Adelaar en nog een andere remix van De Adelaar zullen opstaan. Maar er komt ook gloednieuw werk op te staan, waarvoor de band samenwerkt met topmuzikanten Tim Toegaert en Bram Van Den Berghe.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More