Home ReviewsAlbum Reviews CONGOTRONICS INTERNATIONAL – Where’s the one? (Crammed Discs)

CONGOTRONICS INTERNATIONAL – Where’s the one? (Crammed Discs)

by Patsker Omaer Beguin

Met negentien muzikanten uit vier continenten produceert Congotronics International een mix van de traditionele muziek van Congolese artiesten verweven met experimentele rockstijlen. Deze supergroep bestaat uit Konono No.1, Kasai Allstars, Deerhoof, Juana Molina, Wildbirds & Peacedrums en Skeletons’ Matthew Mehlan.

De éénentwintig nummers zijn een verzameling van concertopnames en studiotracks die werden gemaakt in de jaren voor, tijdens en na hun Congotronics vs. Rockers-tour in 2011. Congotronics International stuwt en swingt alle richtingen uit. De tien leadvocalisten, vijf gitaristen, drie likembe (duimpiano) spelers, vijf percussionisten, twee bassisten (waaronder Vincent Kenis) en de drie drummers laten zich met een ongezien enthousiasme mee laten glijden in een dampende en hallucinerend brij van wereldmuziek.

Where’s the one? staat bol van de diversiteit. De mengelmoes van de Afrikaanse pulserende klankharmonieën en opzwepende zanglijnen zijn gekruid met Westerse invloeden. Het broeierige tempo gaat regelmatig de hoogte in en nadert soms een soort trance opwekkend kookpunt waar niet iedereen zal voor vallen. Buiten het ‘stampede-gevoel’ dat enkele keren in de trommelvliezen snijdt, is deze release een zalige intro voor de aankomende en fantastische ogende festivalzomer.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More