Home Belgisch WLAZLO – Footprints (Eigen Beheer)

WLAZLO – Footprints (Eigen Beheer)

by Hans Verhoeven

Nog goed dat we eens kunnen lachen, of niet soms? Voor dit klein geluk zorgen de Brusselse heren van Wlazlo (waar halen ze die namen toch?) want dat de heren humoristen zijn, valt te leren uit de tekst bij hun debuutsingle Footprints.

(c) Olaf Verhaeghe

Daarin, vrienden, horen we tekstsneden als “Born with a hole in my chest/Didn’t know your head would fit in”. Dat schreven wij als zestienjarige ook in wanhoopsvlagen van onbeantwoorde liefde en Clearasil. Footprints gaat evenwel over het klimaat – een blik uit het venster wijst inderdaad op aanhoudende droogte – en de problematiek daarmee, om te besluiten dat het toch allemaal goed komen zal. Oef!


De muziek? Wel, Footprints brengt ons zo’n hoopvol Up With People-refrein in een zich voortslepend gekabbel waarbij het moeilijk is ook maar iets te voelen behalve de Grote Leegte van de komende zomer. Maar: goed dat we nog eens kunnen lachen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More