Home Singles DISHWASHER – Prelude For Glockenspiel (Eigen Beheer)

DISHWASHER – Prelude For Glockenspiel (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Louise Van Den Heuvel, Arno Grootaers en Werend Van Den Bossche zijn met Prelude For Glockenspiel alweer toe aan hun derde FARRM live-videoclip en single release. Na Alarm en Tablegames herkennen we stilaan de typische tegendraadse stijl van de band, maar ook hun kenmerkende songopbouw. Al gaat het er op deze single een flink stuk dansbaarder aan toe dan op hun vorige release.

Nieuw zijn het gebruik van samples waarin de band zichzelf voorstelt en de prominente rol van het glockenspiel van Van Den Bossche. Louise Van Den Heuvel zet opnieuw een stapje achteruit en neemt haar plaats terug in als deel van de (ijzersterke) ritmesectie samen met Grootaers.

Melodisch zit het nummer een stuk eenvoudiger in mekaar dan de twee voorgaande singles, en dat is toch een beetje spijtig. Het drietal haalt alles uit de kast om ons toch ruim vier minuten te proberen boeien maar kan het gebrek aan een stevige songbasis moeilijk verbergen. Binnen de context van een volledig album zal Prelude For Glockenspiel (in een wat kortere versie?) ongetwijfeld prima werken, als single is dit nummer misschien niet zo’n goede keuze.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More