Home Singles WIM & TOMA – Kampioenen (Eigen Beheer)

WIM & TOMA – Kampioenen (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De Leuvense rapper WIM maakte drie albums met liveband PhilliBustasPLUS en vier langspelers met PhilliBustas. Sinds vorig jaar staat hij terug solo op het podium. Na de singles Ventileren, Bodem, We Komen Er en Bubbel brengt de rapper op 12 maart het album Luistervuur uit. Op deze plaat zullen acht tracks staan die hij samen met producer Toma maakte.

(c) WIM

Kampioenen is de eerste single uit het album en heeft, zoals altijd bij WIM, een maatschappijkritische tekst. De rapper heeft het over het feit dat we niet allemaal met dezelfde kansen geboren worden. Het is dus niet voor iedereen even makkelijk om in de huidige samenleving de kop boven water te houden. Daarom is deze song een ode aan de kleine helden. Aan de hardwerkende, gewone mensen die ondanks alle tegenslagen toch de kracht vinden om door te gaan.

WIM verstaat als geen ander dat er een echte boodschap in hiphop mag zitten. In zijn raps gaat hij diep, zodat je van hem geen oppervlakkige teksten moet verwachten. Toma vult de woorden van de rapper subtiel aan met easy beats en subtiele sounds.

Kampioenen is een vrij donkere track, maar dat past dan ook weer perfect bij de tekst van WIM. Lekkere oldschool hiphop van de bovenste plank.

Kampioenen kan je streamen via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More