Home Singles WIM & TOMA BEATS – Eenoog (Eigen Beheer)

WIM & TOMA BEATS – Eenoog (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De Leuvense rapper WIM stond vroeger op het podium met PhiliBustas en PilibustasPlus maar sinds vorig jaar wil hij het terug solo proberen. In 2020 verscheen de ep Extra en op 12 maart zal het album Luistervuur het licht zien, dat hij volledig heeft ingeblikt met producer Toma.

© Wim

Begin deze maand kregen we al een voorproefje van het album met de donkere old-school hiphoptrack Kampioenen en nu krijgen we nog een voorsmaakje. Met Eenoog legt WIM een niet te negeren focus op onze samenleving. Hij wijst ons op de problemen in ons land zoals: asociale gewoontes die we stilzwijgend lijken te aanvaarden, een falend beleid, een steeds arroganter wordend racisme en een groeiende kloof tussen arm en rijk.

We weten al een tijdje dat deze Leuvense rapper teksten schrijft die maatschappijkritisch zijn. Zo gaat WIM terug naar de oorsprong van hiphop. Knap dat hij in deze track de pijnpunten van onze maatschappij onder de loep neemt en zo krijgen we een track met veel diepgang.

Toma Beats zorgde voor sfeervolle beats waarop WIM zijn boodschap luid en duidelijk kan neerleggen. Blijkbaar vullen deze kerels elkaar weer perfect aan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More