Home Singles WILL STRATTON – Black Hole (Bella Union)

WILL STRATTON – Black Hole (Bella Union)

by Bart Verlent

De Amerikaanse singer-songwriter Will Stratton bracht in 2017 zijn zesde album Rosewood Almanac uit op het Engelse Bella Union label. Het was voor deze Amerikaan eindelijk de doorbraak. Stratton debuteerde al in 2007 met het album What The Night Said, waarop Sufjan Stevens meewerkte. Will wordt regelmatig vergeleken met Nick Drake, vooral door zijn gitaarspel dat dicht in de buurt komt van de fingerpicking style van Drake, en Jackson Browne.

© Will Stratton

Black Hole is afkomstig van het album The Changing Wilderness dat op 7 mei het licht zal zien. De song gaat over fascisten en autoriteiten van alle soorten, die vat krijgen op het publieke bewustzijn. Het is vooral een song over wat fascisme allemaal kapot maakt.

Ook al heeft het nummer een zware boodschap, toch is het een wondermooi pareltje met brede arrangementen en de warme stem van Will Stratton. Of hij zoveel indruk achterlaat als Nick Drake zal de tijd moeten uitwijzen, maar dat deze man sublieme songs kan schrijven dat weten we nu alvast.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More