Home Singles INDIVIDUAL FRIENDS – Your Roses (Starman Records)

INDIVIDUAL FRIENDS – Your Roses (Starman Records)

by Bart Verlent

Het twaalfkoppig artistiek collectief Individual Friends is ontsproten uit wilde dromen die ontstonden op enkele middagen in het park en daaropvolgende lange nachten in het Brusselse. Deze “supergroep” bestaat uit: Manu Low, Kris Dane, Gered Stowe, Bai Kamara Jr., Angélisa, Matt Watts, Jef Mercelis, Jan Ducheyne, Mika Nagazaki, Patrick Clauwaert, Frank Pay en Teuk Henri.

© Individual Friends

Na bijna twee decennia regelmatig terugkerende optredens te geven, die voortvloeiden uit de passie voor muziek en het plezier van het samenspel, heeft het collectief hun debuutplaat ingeblikt. Het album werd opgenomen aan boord van de woonboot van Jef Mercelis met de hulp van producer Vortre Chazam en verschijnt op 28 mei. Het bevat 11 nummers waarin Individual Friends alle grenzen overschrijdt en een smeltkroes brengt van contrasterende maar altijd verlichtende ideeën.

Als teaser voor het album krijgen we de single Your Roses. Het nummer werd geschreven en ingezongen door Bai Kamara Jr, die ons met zijn soulvolle stem volledig inpakt. Het vrolijke ritme is zo aanstekelijk dat je er moeilijk kan op stilzitten. Een genre kunnen we er niet op kleven maar het klinkt werelds en Brussels.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More