Home Singles WILL SAMSON – Shun

WILL SAMSON – Shun

by Ann Cnockaert

Shun is na Arpy de tweede single die de Britse artiest Will Samson naar voren schuift in aanloop van z’n nieuwe album Active Imagination dat in mei 2022 uitkomt.

Over Shun vertellt Will Samson: “Tijdens een van de vele lockdowns van 2020 was er een periode waarin het een week lang non-stop regende, wat voelde alsof je in een onderzeeër woonde (vandaar de openingszin van het liedje). Er was niet veel te doen, dus raakte ik uiteindelijk verslingerd aan een donkere komedieserie genaamd Flowers. Ik voelde een sterke band met een van de personages – een Japanse artiest – genaamd Shun. De songteksten ontstonden ook heel snel en natuurlijk, en het percussiegeluid in de track werd in een mum van tijd gecreëerd met een synthesizer. Met al het intense werk dat in het maken van Active Imagination ging zitten, wilde ik gewoon een simpel liedje schrijven – en ongegeneerd, openlijk zingen over de liefde.”

Will Samson knutselt als geen ander met minimale elektronica en weids uitwaaierende klanklandschappen. Zijn muziek is elektronisch, experimenteel en wordt gekenmerkt door zijn wondermooie falsetstem.

Bij de single hoort ook een clip waarin je Samson een cassette ziet herstellen op de manier hoe men dat destijds met veel geduld deed. Het past perfect bij het mijmerende melancholische gevoel dat Shun oproept.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More