Home Singles WHITNEY – Kansas

WHITNEY – Kansas

by Bart Verlent

Al jaren staat Whitney bekend om hun smaakvolle mix van indiefolk en soul. Vorig jaar brachten Julian Ehrlich en Max Kakacek echter het ongeïnspireerde Spark uit dat niet echt sprankelend klonk. De fragiele folk-soul was nergens meer te bespeuren en we kregen een langspeler vol inspiratieloze popsongs. Blijkbaar heeft het duo nu terug het licht gezien want op Kansas is het vertrouwde groepsgeluid terug.

© Whitney

De nieuwe single dateert eigenlijk al van 2017 en ontstond tijdens de Forever Turned Around-schrijfsessies. Het nummer belandde uiteindelijk niet op het album maar vorig jaar begon Whitney de track wel in de setlist op te nemen om te zien hoe het publiek erop reageerde. Kansas werd met open armen ontvangen en zo kreeg het nummer een tweede kans.

Het is dan ook een prachtige track met sombere arrangementen, een akoestische gitaar, strijkers en magische vocalen. Later in het nummer komt er nog wat percussie bij en een warme gitaarsolo, meer niet. Het resultaat is magisch en je kan je afvragen waarom Kansas zolang op zolder is blijven liggen.

Whitney is blijkbaar grote kuis aan het houden want een paar maand geleden verscheen ook al For A While, nog zo’n pareltje dat nooit op een album verscheen. Hopelijk wordt dit soort zolder-pareltjes binnenkort verzameld op een plaat.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More