Home Belgisch WHISPERING SONS – White Noise (Weyrd Son Records)

WHISPERING SONS – White Noise (Weyrd Son Records)

by Ann Cnockaert

Op 15 september verschijnt de nieuwe single van Whispering Sons via het Brusselse label Weyrd Son Records. Nu ja, nieuw. White Noisemaakt reeds geruime tijd deel uit van de setlist en heeft net als b-kant Performance zijn deugdelijkheid live afdoende bewezen.

White Noise is een oerdegelijk nummer met een ritmesectie die me aan Joy Divison herinnert, aangevuld met een eenvoudig maar aanstekelijk gitaarlijntje. Naar het einde toe wordt de song net als de gitaren dwingender.

Op de b-kant, krijg je een remix van Performance door B te horen. B is het elektronische project van Bert Libeert van Goose. Vooraf leek het me quasi een evidentie dat dit een geslaagde remix zou opleveren, vermits zowel de talentrijke Limburgers als Goose zwaar uit de jaren ’80 putten. De wat kille elektronische basis, de donkere atmosfeer, de kronkelende gitaarlijntjes en de lage stem van Fenne Kuppens gaan hand in hand en leveren een heerlijke track op. Zoals te verwachten viel: een geslaagd huwelijk.

Naar gloednieuw materiaal is het dus nog eventjes wachten, maar als zoethoudertje voor de fans is dit vinyl een leuk tussendoortje. Fans van Whispering Sons en liefhebbers van kwalitatieve postpunk kunnen deze single blindelings aanschaffen.

Trouwens, in september en oktober trekken de sympathieke Rock Rally-winnaars op tournee. Ga dit zien! In België staan ze op 15 september in La Louvière, op 19 september in Gent (NEST), 17 oktober in het RITCS-café nav Stoemp en uiteraard ook de thuismatch op PLAY-festival in de Muziekodroom.

Facebook Whispering Sons

Website

Weyrd Son Records

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More