Home Singles WHISPERING SONS – Tilt (Pias)

WHISPERING SONS – Tilt (Pias)

by Nel Mertens

Van de opnames die het – ondertussen als zeer waardevolle donkere parel in de (postpunk)scene gesettelde – Limburgse vijftal van Whispering Sons maakte voor hun tweede album, hielden ze er nog eentje achter de hand.

Tilt is daarmee een nieuw nummer dat eigenlijk al opgenomen werd voor hun album Several Others, maar toen de tracklist niet haalde, omdat het niet echt bij de andere tracks paste.
Zangeres Fenne Kuppens legt uit: “Tilt was echt een groepsinspanning. We hadden allemaal lang aan het nummer gewerkt, verschillende arrangementen en verschillende delen uitgeprobeerd, voordat we uiteindelijk tot zijn definitieve vorm kwamen. Toen we de studio in gingen om ons tweede album Several Others op te nemen, werd de track al snel een vreemde eend in de bijt. Het werd een meer intieme en uitgeklede versie van wat we aanvankelijk van plan waren. We vonden dat het niet bij de rest van het album paste, maar dat het toch een eigen release verdiende.”

Helemaal gelijk hadden ze, want het nummer draagt niet datzelfde urgent woeste sfeertje mee dat in de meeste Whispering Sons-tracks wel sluimert.

De ingetogen tederheid zijn we nog niet gewoon van de band en al zeker niet van Fenne, die de spanning in de zang deze keer losliet. Het resultaat is een track waarvan we toejuichen dat ie niet op het album belandde, maar als (spreekwoordelijke) ‘pièce unique’ in de welverdiende aandacht gezet wordt. Ook met deze terughoudendheid, laten ze ons verbijsterd achter.

Met de bijhorende videoclip met herhalende dansbewegingen, verwijzen ze naar het zoeken naar balans. “Het is een absurde kijk op de eindeloze lus die het leven kan zijn”, lacht Fenne.

Tilt is digitaal en in beperkte oplage ook op 7 inch verschenen bij Pias.

Er zijn binnenkort ook heel wat kansen om Whispering Sons live aan het werk te zien!

03.03 – Ancienne Belgique, Brussels
02.04 – Cactus Club, Brugge
13.04 – Het Depot, Leuven
15.04 – Eden, Charleroi
22.04 – Trix, Antwerp
05.05 – Kultura, Liège
25.06 – Tw Classic, Werchter

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More