Home Singles WHILLA WHISPER – Narrow (Eigen Beheer)

WHILLA WHISPER – Narrow (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Zangeres Stefanie Schaekers (Moonbeast en Soundship Stereoman, in 2008 nam ze deel aan het televisieprogramma X-Factor) en Pieter Truyens van Solid Spaces stonden aan de wieg van Whilla Whisper. Het duo vond elkaar in hun liefde voor zoetgevooisde zanglijnen en melancholische progressies. Nadat Anke Veslype (Roxie Horse en Fortress) op drums en Hanne Vandekerckhove (Jacle Bow en Aarde aan Daan) op bas het duo vervoegden, verwierf de band haar complete sound.

(c) Whilla Whisper

Whilla Whisper staat gelijk aan intimistische, organische pop met dromerige melodieën. De teksten handelen over indrukken van liefdesperikelen, vriendschap en onze vreemde planeet aarde. Ze willen met deze onderwerpen zachtmoedige prikkels met een twist brengen.

De debuutsingle Narrow is een heel persoonlijk verhaal van Schaekers. Het nummer gaat over een relatie die na vijf jaar stuk liep en waarvan ze zich afvroeg waar het fout ging omdat er nog zoveel liefde over was. Over samenleven en toch het gevoel hebben dat je elk op je eigen eiland leeft.

Dit is pure kwaliteitsdroompop met een licht bombastisch refrein. Wij moeten wat denken aan de gothic folk van All About Eve als we de dramatiek van Stefanie’s stem in dit nummer horen en zeker het gelaagde refrein.

Met Narrow heeft Whilla Whisper een heel mooi visitekaartje afgeleverd. De muzikanten vullen de prachtige stem van Stefanie Schaekers perfect aan en zo krijgen we een mooi emotionele song die niemand onberoerd laat.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More