Home Singles WEST COAST CARAVAN – Overtime

WEST COAST CARAVAN – Overtime

by Bart Verlent

West Coast Caravan heeft niets met de kust te maken maar is een verbroedering tussen Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen. De band heeft een voorliefde voor smerige garagerock die ruikt naar The Black Keys, Black Box Revelation, James Gang en Deep Purple. Dat was ook al te horen op de naamloze debuutep die vorig jaar verscheen toen de band nog een trio was. Ondertussen hebben Stijn Hofman, Lucas Vanmeerhaeghe en Arthur De Bie versterking gekregen van Mathias Devestel op keyboards waardoor hun geluid nu nog wat breder klinkt.

© West Coast Caravan

Dit najaar brengt West Coast Caravan nieuw materiaal uit dat ze hebben ingeblikt met Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus, Blackwave...), die ook instond voor de productie van de debuutep.

Overtime is de eerste single van het viertal en die klinkt heel lekker. De Hammond past perfect bij het bandgeluid en is dus zeker een meerwaarde. Het nummer is lekker catchy en ligt wat in de lijn van de vintage-sound van Kula Shaker; ouderwets groovy dansvloermateriaal dus.

De live clip van Overtime (en de andere twee te verschijnen singles) werd opgenomen in Stormkop in Antwerpen, bij vriestemperaturen in januari.

Op 29 november organiseert West Coast Caravan een viewing party in de Gentse Charlatan alwaar ze de volledige 15 minuten durende live clip zullen tonen. Daarna brengen ze een liveset met het nieuwe materiaal plus backing vocals en percussie.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More