Home Singles WEIRELDVERBETEROARS? – Onderboane

WEIRELDVERBETEROARS? – Onderboane

by Ann Cnockaert

Geïnspireerd door oldschool hiphop uit de jaren ’90 riepen Benjamin Vandenhende, Kim De Roo en Simon Vandaele in 2019 de hiphop formatie Weireldverbeteroars? in het leven. Na een handvol singles gereleaset te hebben, krijgen we binnenkort hun debuutalbum We Zin Rond. Maar eerst delen ze nog het nummer Onderboane. Omdat de single zowat het paradepaardje van het album is, worden we tevens getrakteerd op een straffe videoclip.

©Weireldverbeteroars?

Inspiratie voor het nummer haalden Simon en Benjamin uit hun voormalige job als chauffeur bij het ziekenvervoer. Iedereen kent het gevoel om op die jonge leeftijd nog zoekende te zijn, alle routes liggen nog open. Onderboane gaat over die zoektocht naar een plekje in de maatschappij en het vallen en opstaan dat daarbij komt kijken. 

In de videoclip neemt Simon verschillende passagiers mee, elk met hun eigen bagage. De passagiers zijn verschillende reflecties van het dagdagelijkse leven. Van een broer die in de problemen zit tot de liefde die voor zich spreekt. Leuk weetje: in de videoclip figureren zowel familie als vrienden van de band. 

Onderboane is een zalige single die goed in het gehoor ligt en waar ook luisteraars die het niet zo hebben voor het genre aan verknocht zullen geraken. Bij ons staat Onderboane intussen op repeat!

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More