Home Belgisch WEIRD DUST – The Chase / These Things (Knotwilg / Clear Spot)

WEIRD DUST – The Chase / These Things (Knotwilg / Clear Spot)

by Patrick Bruneel

Knotwilg nummer vier is een single met twee nummers van de Brusselaar Michael Crabbé. Af te spelen op 33rpm, om het de luisteraar gemakkelijk te maken. Of net niet. Maar het is dan ook een release van Knotwilg, wat betekent onvoorspelbaar in al zijn geledingen.

Dat was al zo met de albums van Noel Meek en Sandoz Lab Technicians, de uitverkochte single ban Gangalai & Gourbai en dat zal ook zo zijn met het komende nummer vijf, een compilatie met werk van het eigenzinnige Kanker Kommando.

Crabbé is niet aan zijn proefstuk toe. Hij is ook de helft van Tav Exotic (met releases op Vlek en Lexi Disques). Na enkele cassettes op labels als Kerm debuteert hij op vinyl met twee stukken, tja, een soort acid meets kraut meets disco? We denken vooral aan soundtracks van C-films eigenlijk uit de jaren 1970 en 1980. Films met monsters aan draadjes en in latex gestoken aliens die een avontuurtje komen beleven op onze aardkloot. Of neem een willekeurig album van regisseur John Carpenter, want zeker The Chase zit helemaal in die lijn. Op een ogenblik dat alle vormen van minimal wave weer helemaal hip zijn komt dit plaatje van Weird Dust eigenlijk best op een goed moment. De nummers zijn misschien net iets te speels voor de zwartkijkers onder ons, maar eenmaal één streepje kleur aangebracht, moet dit zeker lukken.

These Things zal er bij die mensen beter ingaan, want dat nummer zou in een vorig leven in programma’s als Domino, Spleen of Radio Nome zeker een kans hebben gemaakt. Mocht deze al uitverkocht zijn, binnenkort komt er nog een vinylsingle uit, deze keer op Kerm.

26 april in Gouvernement, Gent als voorprogramma bij Zombi.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More