Home ReviewsAlbum Reviews BENNY ZEN – Hits (FONS Records)

BENNY ZEN – Hits (FONS Records)

by Didier Becu

Tijd voor wat vaderlandsche muziekgeschiedenis! Peter Houben is niet meteen een naam die je dagelijks op de media hoort, maar toch verantwoordelijk voor het maken van heel wat fijne plaatjes. Zo was er ooit Nemo nog voor de anemoonvis de wereld veroverde (vier albums!) of de tamelijk fantastische (en al even onderschatte) Mitsoobishy Jacson waar ook ene Mauro Pawlowski in zat.

En nu al een tijdje bezig als Benny Zen. Drie albums rechts op hun actief, met toch wel zeer merkwaardige namen als UFO Conspiracy BelieverRun Back To The Safety Of The TownTony the Hindu and the Advocates of Science and Culture en  Go Out And Love The People.  Aan zotheid geen gebrek, en nu is er de vierde met de  al even gedurfde titel : HITS. Want ja, we gunnen het de jongens wel, toch vrezen we dat deze plaat op FONS Records  een undergroundrelease pur sang zal worden.

De band haalde voor deze plaat zijn inspiratie uit Engelse indiebands als The Passions, The Lotus Eaters, China Crisis, The Blue Nile en naar eigen zeggen zelfs A Flock of Seagulls. Hoewel er op het album gebruik wordt gemaakt van 80s-instrumenten als een Korg Polysix of een Yamaha CS-15, moet je je niet aan een New Romantics-geluid verwachten.

De nieuwe Duran Duran is dus niet opgestaan (wat wellicht bij sommigen voor de nodige hoera’s zorgt), wel kun je de twaalf songs klasseren als absurde psychedelica die aan de rand van de genialiteit staan wegens de knappe ingenieuze opbouw van de songs. Als een vergelijking toch moet, dan is het deze met hun labelmaatjes The Shovels. Ja, we zijn fan!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More