Home Singles WARMDUSCHER – Fatso (Bella Union/PIAS)

WARMDUSCHER – Fatso (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Warmduscher is een hobbygroepje dat bestaat uit leden van Paranoid London, Fat White Family en Insecure Men, die sinds 2014 af en toe samen een album uitbrengen. Het bijzondere is dat de groepsleden zichzelf andere namen gegeven hebben. Zo heeft Ben Romans-Hopcraft zichzelf omgedoopt Mr. Salf Fingers Lovecraft, Quinn Whalley zijn alter ego is The Withere a.k.a. Little Whiskers, Jack Everett heeft zijn naam veranderd naar Lightnin’ Jack Everett en Craig Louis Higgins Jr. speelt in deze band onder de naam Clams Baker Jr. Muzikaal maken ze een bijzondere combinatie van garagerock, postpunk en electro. Op hun vorige album Tainted Lunch kreeg de band zelfs gezelschap van Iggy Pop en Kool Keith.

(c) Warmduscher

Op 1 april (een meer toepasselijke datum kon de band echt niet kiezen…) verschijnt het vierde Warmduscher-album At The Hot Spot. Het is het eerste album van deze band dat op het Bella Union-label verschijnt. Vorig jaar kregen we al een eerste single uit dit album te horen. Met Wild Flowers kregen we een heel unieke mix te horen van disco en postpunk (The Fall goes Nile Rodgers). Voor Fatso heeft Warmduscher gekozen voor een donkere electrotrack die je meesleurt naar de dansvloer.

Het is duidelijk dat de heren van Warmduscher een eigen kijk hebben op postpunk. Het moet zeker dansbaar zijn en er mag een flinke dosis humor in zitten. We kunnen deze band eigenlijk een 2022 versie noemen van The Wolfgang Press.

Deze vrolijke bende kan je aan het werk zien op 25 april in de Antwerpse Trix.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More