Home Singles WARM GRAVES – Sound Sleeper (Fuzz Club Records)

WARM GRAVES – Sound Sleeper (Fuzz Club Records)

by Nel Mertens

Warme graven? Dat kan enkel in Leipzig, toch? Met zijn eenmansproject Warm Graves laat electro-componist Jonas Wehner zijn nieuwe single Sound Sleeper horen. Na Neon en Sun Escape is dit de derde single die we mogen proeven van de aankomende lp Ease, die zijn debuutalbum Ships Will Come (2014) opvolgt. Net zoals een menselijk lichaam om de 7 jaar zijn cellen verandert, staat de 7 jaar tussen de twee albums voor de transformatie die Warm Graves in zijn creatief proces doormaakte.

De donkerwarme, vooruitstuwende ritmes kenmerken het nieuwe nummer Sound Sleeper.
“Ik stuitte op een artikel waarin een jongen voor het eerst praat over een traumatische ervaring uit zijn verleden. Ik bouwde de tekst voor Sound Sleeper rond de angstaanjagende beelden die hij beschreef, ze in een lus vormend als een beklijvende mantra die gewoon niet stopt en je niet laat ontsnappen. Herhaling is de sleutel hier – het is allemaal sfeer met deze tunnelvisie en climax elementen. Het zal niet stoppen… het is eindeloos”, vertelt Wehner hierover.

Kinetisch energieke drones, maar evengoed sobere coldwave. Dansbaar donker, intrinsiek strelend met de hypnotiserende stem van Wehner. En daar pakt hij terecht op plaat als live mee uit.

Ease verschijnt op 25/02 digitaal en op vinyl via Fuzz Club Records en kan je reeds voorbestellen. Wehner stelt de nieuwe Warm Graves-plaat samen met zijn liveband voor, tijdens hun internationale tournee, waarbij ze op 31/3 ook in Magasin 4 in Brussel passeren!

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More