Home Singles WALTZBURG – Cleo (Eigen Beheer)

WALTZBURG – Cleo (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het Nederlandse kwintet Waltzburg maakt eigenzinnige, melodieuze indiepop, geschreven door de pessimistische slaapkamer-producer Menno Krivokutya. Hij brengt zijn songs (naar eigen zeggen) tot leven met zijn beste vrienden. De nummers zijn erg catchy en doen denken aan bands als Vampire Weekend, Real Estate en Modest Mouse. De band stond al op de affiche van het Hongaarse Sziget en vorig jaar brachten ze hun debuutplaat Cut the Wire uit.

(c) Waltzburg

In februari zat Waltzburg opnieuw in de studio voor de opnames van een nieuwe ep die dit najaar zal verschijnen en waaruit Cleo de eerste single is. Tijdens de opnames luisterden ze vaak naar Tom Petty die ze als inspiratiebron opgeven. Het vijftal besloot een meer kernachtige en simpele invalshoek te kiezen bij het schrijven van nieuwe nummers. Ze wilden zichzelf niet laten leiden door een vorm of genre. Cleo gaat dan ook over trouw blijven aan jezelf.

Hoewel wij de invloed van Tom Petty niet zo horen in deze single, is Cleo inderdaad wel een eenvoudige, zonnige popsong waar we vrolijk van worden. Voor wie, in deze bizarre periode nood heeft aan iets luchtigs, maakte Walzburg de perfecte soundtrack.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More