Home Singles THE FEATHER – Stay Up (PIAS)

THE FEATHER – Stay Up (PIAS)

by Bart Verlent

Thomas Medard alias The Feather is volledig terug. Zeven jaar na debuutalbum Invisible heeft hij dit jaar al twee nieuwe singles gelost, Closer en Low Days, waarop Medard het folkachtige pad verlaat en de weg inslaat van de dreampop. Hij mixt klassieke instrumenten met synthesizers en drumcomputers.

(c) The Feather

Deze week verschijnt zijn tweede album Room waar de nieuwe singles op terug te vinden zijn. Stay Up is trouwens het meest dansbaar nummer van de drie. We krijgen uptempo beats op dromerige synth geluiden waar in de verte nog een gitaar in te horen is. In dit nummer schrijft Thomas over zijn gebrek aan controle over de limieten van zijn eigen lichaam.

Ook al is de tekst best donker, toch klinkt de muziek vrij luchtig. Het is een vrij simpele compositie waar toch veel afwisseling in zit zodat het toch boeiend blijft tot het einde. Met deze single bewijst The Feather dat die pauze wel nodig was om met een nieuw, fris geluid en overtuigende songs terug te komen.

BANDCAMP

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More