Home Singles WALFANG – No Season

WALFANG – No Season

by Nel Mertens

In het Waasland maken ze graag stoner. En dat doen de heren van het noisecollectief Walfang uit Sint-Niklaas ook. En goed zelfs.

Al meer dan 10 jaar zijn ze actief, aanvankelijk onder de naam Monkey Juice. Een naam die gitarist/zanger Odiel Oosterlinck, gitarist Taco Bals, bassist Burny Roose en drummer Charlie Buyse stilaan ontgroeiden. Want ze werden ‘volwassen’ en doopten zichzelf om tot Walfang. Hun debuutalbum LØV (2021) liet dan ook een  sterk en intenser – jawel, ook volwassener – geluid horen.

Uit hun sonische smeltkroes van grunge, stoner, postrock, sludge, noise, shoegaze en math, krijgen we een nieuwe track. No Season is de eerste gloednieuwe single van hun aankomende album Trigger The Short-Fused.

“Heeft u zich ooit afgevraagd wat het leven voor ons in petto heeft?” Dat is dé vraag waar alles om draait in No Season.

“Het dilemma van zo’n diepgaande vraag is waar No Season voor staat. We doen niets anders dan stilstaan ​​bij de ondergang, wetende dat onze toekomstige generaties uiteindelijk zullen omkomen, een feit dat ons met angst vervult. Maar wat levert dat op?”, vragen de heren zich af.

Die apocalyptische gedachte, die angst, dat schuldgevoel… zit verstrengeld in de muziek. In de gitaarriffs van Taco horen we invloeden uit de Toeareg- en Miliaanse muziek. Rakend dansbaar, terwijl Odiel verbluffend intens zijn zielenonrust uitschreeuwt. De lange, Pink Floid-achtige break zorgt voor een ademmoment, waarbij je al snel té veel zuurstof krijgt en binnen de kortste keren in een postrock-trance-ke verzeild geraakt!

Samen met het nummer, verscheen een bijhorende, excentrieke video, die verwijst naar de complexe toestand van de moderne samenleving, de angst voor voortijdige uitsterving maar ook de hoop om ooit in harmonie te leven.
“Het hoofdpersonage in de clip, ‘Klak’, is een opvallende figuur die een innerlijke monoloog symboliseert. Belachelijk dansen en acteren, zonder remming, is een belichaming van deze persoonlijkheid. Naarmate de clip vordert, komt het besef van zijn daden naar voren, wat leidt tot contemplatie. Nadenken over alles wat je ooit hebt gedaan, alle acties die je hebt ondernomen die niet helemaal verliepen zoals gepland, en alle gevolgen en stress die dat met zich meebrengt. Die personificatie is wie je dan tegenkomt. De keuze is aan jou: je kunt blijven nadenken en ongelukkig blijven, of je daden omarmen en verder gaan”, luidt de uitleg bij de video. Gewoon kijken!

No Season kan je digitaal beluisteren en zal in november ook terug te vinden zijn op het nieuwe Walfang-album Trigger The Short-Fused.

Op 20 november kan je de releaseshow in De Casino in Sint-Niklaas meemaken waar Walfang samen met Ronker het podium deelt. Koop alvast tickets!

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More