Home Singles WALFANG – Maintenant, Toujours La Vérité

WALFANG – Maintenant, Toujours La Vérité

by Nel Mertens

Waaslandse ‘rock’ en wel van Walfang, de incarnatie van Monkey Juice. “Toen we deze band negen jaar geleden als vijftienjarigen begonnen, was de naam een formaliteit. Als Monkey Juice deelden we lief en leed – beide in extremis – en evolueerden we op muzikaal en persoonlijk vlak. Along the way zijn we de naam ontgroeid en voelden we dat het tijd werd voor een nieuw, volwassener en doordachter hoofdstuk. WALFANG reflecteert een idee waar we ons in kunnen herkennen. Het gaat over het positieve in het negatieve vinden, creativiteit uit donkere plekken halen. Niets is perfect en zal dat ook nooit zijn maar dat is net mooi. Soms is acceptatie nodig om vooruit te blijven gaan”, legt de band uit.

Ze speelden al heel wat Belgische podia plat, zoals dat van Boomtown, Charlatan, De Casino, Villa Pace of je zag hen misschien een verpletterende live supportact neerzetten voor Brutus, STAKE, Helmet, Briqueville, The Black Heart Rebellion, Full Of Hell…

Hun geluid is een mix van stoner, grunge en post – …euh – everything, een onetiketteerbaar geluid dat ons in hun debuutsingle Never Enough alvast enorm beviel. Laat ons zeggen dat we de aanhalingstekens rond het woord ‘rock’ hier wel bewust plaatsen, want het dekt de lading allesbehalve.

Met hun nieuwe track kondigt Walfang vanaf nu dus altijd de waarheid aan. Maintenant, Toujours La Vérité is een instrumentaal nummer dat je bij de kraag vastgrijpt en meesleurt in een majestueus avontuurlijk metalgeluid, dat zelden zo melodieus klonk. Drums met intense slagkracht, vuiligheid, punch, dreiging afgewisseld met omarmende ademruimte en krachtige, stalen riffs. Hier wordt geen seconde aan snaren ‘gepulkt’ of op drums ‘geroffeld’. Iedere noot en ieder ritme staat er strak doordacht, lijkt ons.  
Ze schrijven en zeggen voor fans van Stake, Helmet, Brutus, Mastadon, Baroness, maar vul dat gerust aan met Gojira en Zu.

De videoclip toont beelden van de grootvader van drummer Charlie Buyse, die geniet van de dagelijkse dingen. Het lijkt dezer dagen een kunst dat te kunnen!

Maintenant, Toujours La Vérité is de tweede track die hun debuutalbum LØV  aankondigt en dat in april verschijnt. Op zaterdag 3 april stelt Walfang LØV online voor. Die show is gratis te bekijken als onderdeel van de online concertreeks Friends of Friends van concertpromotor MCLX en Friends of Friends Records.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More