Home Singles W. PIKE – Song For The Refugee (From Kivu To Kyiv)

W. PIKE – Song For The Refugee (From Kivu To Kyiv)

by Nel Mertens

W. Pike parkeerde zijn Glanzende Guido’s voor enkele maanden op de pechstrook en kwam een tijdje geleden al – naar aanleiding van de vluchtelingenstroom – met solowerk voor het goede doel op de proppen. Een bijzondere track die we nu toch nog graag even onder de aandacht brengen.

Reeds maanden voor het conflict in Oekraïne uit zijn voegen barstte, schreef W. Pike zijn Song For The Refugee (From Kivu To Kyiv). Een release stond nog niet meteen ingepland, maar door de huidige politieke situatie, was deze niet langer uit te stellen. Sinds half maart kan je zijn Song For The Refugee beluisteren, want iedere drenkeling in Europese wateren is er één te veel…

Hij deed dan ook een warme oproep naar jullie, naar ons allemaal: “Aanvankelijk was de song bedoeld voor op mijn later dit jaar te verschijnen soloalbum, maar bij deze grijp ik het momentum. Een momentum om alle vluchtelingen wereldwijd een hart onder de riem steken, maar mogelijk kunnen we meer dan dat. Als jullie dit bericht delen en als ‘Song for the Refugee’ via jullie afspeellijsten op Spotify, Deezer en/of iTunes op geregelde basis wordt gestreamd, dan hebben jullie mijn woord dat elke cent die het opbrengt bij de juiste hulporganisaties terechtkomt. Met enkele muisklikken alleen maar winnaars, denk ik dan. Samen sterk.”

Je toont er niet alleen je sociaal engagement mee, neemt er niet enkel jou gedeelde partiële verantwoordelijkheid mee op, maar haalt er ook een nummer mee in huis dat vol emoties, verzet, breekbaarheid en tristesse zit maar tegelijk ook bruist van warmte en hoop.

Akoestisch getokkel, de zachtheid in de zang, maar ook speels elektronische elementen en strijkers en een natuurlijk klinkend ritme die de nodige daadkracht in het nummer laten horen.

Dank u wel, W. Pike, voor zoveel schoons in veel betekenissen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More