Home Singles THE GURU GURU – (In) Snakes & Ladders (Stakes Don’t Matter) (Rumble Heap Records)

THE GURU GURU – (In) Snakes & Ladders (Stakes Don’t Matter) (Rumble Heap Records)

by Fabris Lemant

Wie Tom Adrianssens – zanger van The Guru Guru – al eens live tekeer zag gaan op een podium, weet dat hij kan uithalen als een allesverwoestende pitbull. Sluit deze pitbull in volle covid periode een jaar op met zijn twee trouwe viervoeters Ensor en Zulu en je weet dat er brokken van komen. 

Dog Eat Dog is de perfecte omschrijving  van het afgelopen jaar waarin Adrianssens net niet opgegeten werd door zijn terriërs. De bewogen periode werd er een van zelfreflectie en kritisch kijken naar onze samenleving. De ultieme honger naar een podium moest en zou plaats maken om te werken aan nieuw materiaal van zijn band The Guru Guru.   Wie niet vertrouwd is met het live circuit, deze band brengt een mix van opgejaagde gitaren, een pompende ritmesectie en een pisnijdige zanger die acteert alsof hij in een dwangbuis zit.  De combinatie van dit alles maakt dat The Guru Guru in geen tijd en met weinig airplay, uitgroeide tot één van de meest gevraagde en geliefde acts in de Belgische (noise) rockscene. De rollercoaster aan emoties (verwondering, vertwijfeling) waarmee je ze achterlaten na een liveshow spreekt tot de verbeelding van velen.

Corona stak de lont in het kruit om te werken aan een nieuwe dubbel-ep die naast vier nieuwe nummers ook vier live tracks bevat met nummers uit hun Point Fingers album (2020) die ze live speelden in Antwerpen. Het momentum om te touren met die laatste plaat liep door covid op een sisser af. Met de release van deze dubbel-ep wil de band een statement maken dat ze veerkrachtig zijn en keihard terugslaan. Het glas is niet langer kurkdroog maar raakt stilaan terug halfvol na een turbulente periode. Geef de mannen een podium en het loopt zo over, dat halfvolle glas.

De ep die de toepasselijke  titel It’s A (Doggy Dog) World meekreeg komt uit op 25 juni en met (In) Snakes & Ladders (Stakes Don’t Matter) krijgen we nu al een eerste voorsmaakje. Toen de band startte met het opnemen van demo’s kwam Jan Jambon vaak in het nieuws. De Slovaak Jozef Chovanec was net overleden na politiegeweld en de minister wist eerst van niets, en toen weer wel. Bijna werd het nummer Jean Flesh (Janneke Hesp had ook gekund) genoemd, naar de denkwijze en de volledige ontkenning die omgingen in het hoofd van onze minister. Het start iets minder gejaagd dan we van The Guru Guru gewend zijn maar algauw schakelt de band een versnelling hoger en leveren ze een prima rocksong af, een joekel van een rocksong zo blijkt!

Het recept van de heren is correct afgekruid maar krijgt live vaak nog een extra draai van de (peper)molen. Dit zijn blaffende honden die wel degelijk bijten en niet meer loslaten. Eens de leiband gelost wordt, zal er – vrezen we – geen houden meer aan zijn.

Voor de clip & muziek: https://smarturl.it/theguruguruinsnakes

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More