Home Singles W. PIKE – Despite Your Brand New Dress

W. PIKE – Despite Your Brand New Dress

by Nel Mertens

Na zijn zijsprongetje met Song For The Refugee (From Kivu To Kyiv) laat W. Pike weten dat het niet alleen aan het nieuwe jurkje ligt. Despite Your Brand New Dress is de eerste single die hij – zonder zijn Glanzende Guido’s – laat horen uit het aankomende album Who’s Gonna Fix It?.

“Lack of loveliness! Loveliness!! Loveliness!!!”, schreeuwt Guillaume Brochet uit. En daarmee eert hij de lieflijkheid. Of het gebrek eraan. Geen politiek getinte track dus deze keer, maar wel eentje om mee te schreeuwen. Maar laat ons het ‘schreeuwen’ zeker niet letterlijk nemen, want het gaat om een bloedend hart dat huilt in een zacht, elektronisch aangestuurd nummer, met knappe gitaarlijnen die de pit in de track steken en een natuurlijk ritme dat je laat meedrijven.

De details van lichtgevende synth-sounds die af en toe opduiken, maar ook het gesjirp van jonge vogeltjes, maken het allemaal lieflijk af. De haakse tussenkomsten door (hart)ritmestoornissen of de bitterheid die soms in de toetsen schuilt, laten mooi aanvoelen dat de hoekjes er af zijn, van die lieflijkheid.

De fluisteringen van Guillaume, de zachtheid in zijn stem, afgewisseld met de melodische zanglijnen, zorgen voor een fragiele sfeer in dit knappe voorsmaakje van zijn album Who’s Gonna Fix It?.

Bekijk de bijhorende videoclip op de Facebookpagina van W. Pike.

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More