Home Singles VITJA PAUWELS – Sync In

VITJA PAUWELS – Sync In

by Bart Verlent

Op 4 november verschijnt het tweede soloalbum Drift By/Sink In van multi-instrumentalist Vitja Pauwels. Hij weet het geluid van onder andere Naima Joris, Bombataz, Cram Ration, Warm Bad, Lara Rosseel, Woolvs en Mobilhome altijd perfect aan te vullen en bracht twee jaar geleden zijn eerste soloplaat Day At Half Speed uit.

© Vitja Pauwels

Sync In is ondertussen al het vierde voorproefje van het te verschijnen album. Hierop begeleidt Vitja zichzelf op pedal steel gitaar en drumcomputer terwijl hij de stukgelopen relatie tussen aarde en mensheid bezingt. Voor deze song ging Pauwels inspiratie halen bij Daniel Lanois, James Blake en Thom Yorke.

Sync In is een zweverige song waarin de pedal steel centraal staat en de beats het nummer subtiel aanvullen. Ook als zanger weet Vitja de perfecte sfeer te creëren en zijn song knap op te vullen. Op basis van wat we tot nu toe te horen kregen zou die tweede plaat van Pauwels wel iets unieks kunnen worden.

Vitja stelt zijn nieuwe plaat op 27 november voor in Kunstencentrum Nona in Mechelen waar hij het voorprogramma verzorgt voor Blind lo. Op 1 december komt hij terug naar Mechelen maar dan naar de Stadsschouwburg waar hij een set brengt samen met zijn gitaarheld Marc Ribot.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More