Home Singles VINCENT COOMANS – Slow Down (Illuminine Records)

VINCENT COOMANS – Slow Down (Illuminine Records)

by Bart Verlent

Singer-songwriter Vincent Coomans pakte ons twee jaar geleden volledig in met de ep Can’t You See That I Slowly Distance Myself From You. Volgend jaar komt er een vervolg op. Coomans brengt in 2023 zijn debuutalbum The Great Rebuild uit dat hij heeft opgenomen met Jonas Bruyneel (momoyo, WolfeWolfe) die naast de productie ook de arrangementen schreef en ook te horen is op gitaar en keyboards.

© Vincent Coomans

Slow Down is het tweede voorproefje uit het album en het is weer een fragiel pareltje. Zingt Vincent over ger gevoel van machteloosheid dat je overvalt wanneer je toekijkt hoe iets of iemand gewoon te hard gaat. Het is niet duidelijk tot wie hij zich richt, of richt hij zich vanuit een ander vertelperspectief tot zichzelf en zoekt hij voor zichzelf geborgenheid, genegenheid en rust in veilige handen?

Net als op het eerste voorsmaakje Desire zorgt Frie Mechele (momoyo) voor de backings op dit breekbare nummer en krijgt Coomans het gezelschap van Hadewych Van den Eynde (WolfeWolfe) die het een melancholisch tintje geeft met haar klarinet. In dit knappe nummer horen we duidelijk dat Vincent inspiratie vond bij Wilco. Het blijft echter een song met een eigen originele stempel die vier minuten intens blijft kleven.

Slow Down kan de perfecte soundtrack zijn bij het vallen van sneeuw of het is ook een volmaakt lied om je aan op te warmen tijdens de koude winteravonden.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More