Home Singles VILLAGERS AND LISA HANNIGAN – The Little Drummer Boy (V2 Records)

VILLAGERS AND LISA HANNIGAN – The Little Drummer Boy (V2 Records)

by Hans Verhoeven

“Pa-rappapam-pam.” Want, jawel hoor, het is weer van dat. Een wetenschappelijke studie zal ooit aantonen dat, naarmate Kerst nadert, het aantal kerstplaatjes drastisch toeneemt.

Dat is onverdraaglijk en het ergste is dan nog dat er gewoon niet aan te ontsnappen valt. En nu zijn ook zij eraan begonnen: de Ierse entente van Villagers en zangeres Lisa Hannigan die dus samen van “Pa-rappapam-pam” doen, en dat klinkt als het Leger des Heils op elke straathoek, volop op zoek naar mensen van goede wil. Fuck ‘em.

De definitieve versie van dit zal wel altijd die van David Bowie en zingende kerstboom Bing Crosby zijn, in de aanloop naar 25 december 1977. Lang geleden doch nooit lang geleden genoeg. We willen maar vragen: wat is dit? En waarom? En was dit nu nodig?

Neem het niet te persoonlijk op, lieve lezertjes, stop wat ons betreft een royaal gevulde kalkoen in jullie keel of in een andere lichaamsholte, maakt niet uit. Wij hier (cynische zwijnen) snakken gewoon naar januari, naar de tijd dat de tijden van halfzacht gezeik eindelijk doorgespoeld zijn met gloeiende wijn. Pa-rappapam-pam nog aan toe.

Villagers: Facebook Instagram
Lisa Hannigan: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More