Home ReviewsAlbum Reviews MADRELARVA – Tierra de Silencio (Cruel Nature)

MADRELARVA – Tierra de Silencio (Cruel Nature)

by Patrick Bruneel

Madrelarva is het project van Julio Tornero, die ook werk uitbrengt als Dark Tibet, Oceanic Alpha Axis, in een ver verleden onder de noemer Sequences Binaires en ook nog onder zijn eigen naam. Alleen Sequences Binaires ligt op apegapen. De andere projecten zijn lopend en daarmee brengt Tornero met de regelmaat van een klok cassettes uit.

Deze keer verkiest hij het alias Madrelarva voor een cassette met vier lange stukken minimale techno / IDM. Modulaire synthesizers, analoge klanken die een kosmisch aandoende trip genereren, alsof The Orb weer helemaal de ondergrond is ingedoken. De Spanjaard, die met Madrelarva debuteerde in 2015 met de cassette Selected Ambient Works, ongetwijfeld een verwijzing naar Richard David James, beter gekend als Aphex Twin kent dan ook zijn voorlopers.

Heerlijk lange nummers zijn het voor houten klazen die alleen dansen in het hoofd. Hier en daar gaan de beats net iets sneller, maar dat zijn slechts korte uitbarstingen. Meestal kabbelt de techno aan een gezapig maar toch aanstekelijk tempo voorbij. Ideaal om tot rust te komen, ’s morgens, ’s avonds of tussen de soep en de patatten.

Het label verwijst onder meer naar Conrad Schnitzler, ooit lid van Tangerine Dream en Kluster maar vooral bekend van zijn solowerk dat een half schap in beslag neemt. Een verwijzing die we zeker snappen als we Tierra de Silencio nog eens opzetten.

MADRELARVA BANDCAMP / CRUEL NATURE RECORDINGS BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More