Home Belgisch VIEZE MEISJE – Live @ Van Bree

VIEZE MEISJE – Live @ Van Bree

by Nicolas Van Belle

Vieze Meisje is het duoproject dat bestaat ui Maya Mertens en Alan Van Rompuy. Samen combineren ze kriebelende loops, beats, sounds en poëtische tekstflarden die ze gebruiken voor de fundamenten van de Vieze Cirkel. Dit is een club waar je toe behoort nadat je hen live aan het werk hebt gezien. Dit gebeurt allemaal onder de slogan “Life is a Vieze Cirkel”.

De band Vieze Meisje heeft reeds twee residenties erop zitten bij Volta en bij Van Breestraat. Het begon allemaal met Maya Mertens die verscheidene demo’s, sounds, beats, loops en tekstflarden verzamelde. Ze was op zoek naar het muzikaal moment dat het allemaal verkeerd zou lopen met het materiaal. Dit moment is wat ze naar voren wil brengen met Vieze Meisje. Om dit verder uit te werken nodigde ze Alan uit om te zien wat hij kon toevoegen met het aanbod aan materiaal. Het is uit dit materiaal dat we zijn gekomen tot wat we te zien en te horen krijgen in hun video clip Live @ Van Bree.

(c) : Ann Cnockaert

Ze brengen hierin twee nummers Wakame en Mayonaisse. Zoals eerder beschreven gebruiken ze een combinatie aan beats, sounds en tekstfragmenten. Men kan er van op uit dat de nadruk niet het esthetisch mooie en bekoorlijke is. Ze shockeren van het begin van de video tot het einde en benevelen de luisteraar met een vieze sfeer. De tekst lijkt onderliggende tonen te hebben die enerzijds kritiek uit op wat er zich rondom ons af lijkt te spelen en anderzijds de draak steekt met wat men onder de algemene noemer van tekst kan verstaan. Deze worden op een evenwichtige manier afgewisseld met loops, klanken en beats. Deze bouwen gestaag op tot het moment dat het volledig om zeep mag gaan. Daarnaast zijn de nummers duidelijk omlijnd en is het fijn dat ze hierdoor de aandacht van de luisteraar scherp houden doordat er van weinig repetitie sprake is.

Aangezien er veel elektronische klanken zijn spreekt het voor zich dat een beeldervaring minder voor zich spreekt dan een live ervaring. Daarom dat het zeker een aanrader is om hen live aan het werk te zien. Daarnaast kan je op die manier deel uit maken van de Vieze Cirkel.

15/2 Campo Victoria, Gent
22/2 VK Vaartkapoen, Brussel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More