Home Belgisch DYCE – I Don’t Want To Kill Myself, Yet, But I’ve Thought About It (Eigen Beheer)

DYCE – I Don’t Want To Kill Myself, Yet, But I’ve Thought About It (Eigen Beheer)

by Ruben De Vleeschauwer

Vandaag nemen we een jong talent onder de loep, onder de naam Dyce. Deze viertalige zanger, beatmaker, rapper, visuele artiest en wunderkind is slechts 20 maar wordt globaal al aardig opgemerkt dankzij de magie van het internet. Hier in Vlaanderen is hij echter nog relatief onbekend en dat wil onze redactie heel graag anders zien. Momenteel promoot hij zijn nieuwste single, een introspectieve mondvol I Don’t Want To Kill Myself, Yet, But I’ve Thought About It.

Deze songtitel spreekt natuurlijk boekdelen over de thematiek van het nummer. De structuur van de track is onconventioneel en voelt heel progressief aan. Halverwege vindt er een grote kentering plaats, wanneer de beat van zacht en melodisch naar edgy en Oosters overgaat. De lyrics schakelen er eveneens plots over naar het Spaans. Dit voelt allemaal echter heel natuurlijk aan en dat is mede de verdienste van de sterke instrumental die de track rijk is. Ook de video is heel sterk met een opmerkelijke esthetiek die enorm bijdraagt aan de sfeer van het nummer. Wat Dyce hier laat zien, is heel sterk en onze redactie kijkt dan ook reikhalzend uit naar het vervolg van zijn muzikaal verhaal.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More