Home Singles Videopremière van BufferState

Videopremière van BufferState

by Bart Verlent

Twee jaar geleden maakten we kennis met BufferState dat toen de stevige debuut-ep Antropy uitbracht. Het Gentse viertal maakt naar eigen zeggen een mix van post, sludge en metal en hoewel de band niet uitblinkt in originaliteit (wat ook niet altijd nodig is) weten ze duidelijk waar de klepel hangt en hoe ze de klok moeten laten luiden!

(c) BufferState

Van Archean, dat op de debuutplaat staat, verscheen onlangs een videoclip die op maat lijkt gemaakt van de coronalockdown. Rond het meer dan zes minuten durende epos, bouwde scenarist-regisseur Josse De Maesschalck (aka Waanzin) een verhaal van een man die, samen met zijn kat, leeft in een klein huisje in de rij. Aan de andere kant van de straat liefdevolle koppels die troost vinden bij mekaar. Kleine tekens van affectie die onze protagonist gade slaat vanuit zijn raam terwijl hij steeds meer in zichzelf gekeerd raakt. Donderende drums, dreigende gitaren, en de veelzijdige stem van Peter Glas illustreren de toenemende haat die de eenzame man voelt voor het geluk en het samenzijn van de ander.

Mooi om zien hoe BufferState en De Maesschalck erin slagen om het nummer samen tot een hoger niveau te tillen. Hoe het verhaal afloopt ontdek je trouwens best gewoon zelf.

FACEBOOK / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More