Home Singles MELTHEADS – Sweet Monica

MELTHEADS – Sweet Monica

by Pieter Walcarius

Nozems van dienst zijn Sietse Willems (vocals,gitaar), Yunas De Proost (vocals, gitaar), Tim Pensaert (bas) en Thibault Rottiers (drums). Zij vormen het jonge geweld Meltheads. Vorig jaar kwamen ze al verrassend uit de hoek met hun single Disco Of L’ Amore. Een combinatie van garagerock en surfpunk geserveerd met een eitje en een biertje. Ondertussen zijn we een jaartje verder en laten ze Sweet Monica op de wereld los. De eerste single van hun debuut ep I Wanna Be A Girl die zal uitkomen op 30 april.

Sweet Monica is een happy feelgood hitsong die meteen de beuk erin gooit met een stevige gitaarintro. Het korte nummer heeft ook een verrassende, duizelingwekkende gitaarsolo in petto. Dit alles in combinatie met de stem van Sietse maakt dat Sweet Monica catchy is en niet in het hoofd smelt, maar wel degelijk blijft hangen.

©Wouter Desutter

Soms heb je niet veel nodig om een nummer in iemands hoofd te prenten. Bij deze is Sweet Monica een perfect voorbeeld. Een korte, krachtige, aangename song die ook live zeker zal aanslaan bij het publiek. Benieuwd of we Monica daar ook zullen treffen?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More