Home Singles VEERMAN – Ik Versier Jouw Hoofd

VEERMAN – Ik Versier Jouw Hoofd

by Francis van den Broeck

Veerman is Nederlandstalig solowerk van Arne Vyt, bekend van onder andere Robbotbeton. Deze moderne kleinkunst is geïnspireerd door de onzichtbare ‘stroom’ die rondom, in en door ons loopt. Veerman leert ons luisteren naar deze stroom.

Ik versier jouw hoofd is onderdeel van het album Gefluister Van De Stroom. Het is de eerste keer dat de componist zich waagt aan een nummer in zijn eigen moedertaal. Het nummer start vrij mysterieus met enkel een tokkel op de gitaar en een veelbelovende stem. Na enkele maten start er een haast groovy ritme. Je begint spontaan mee te wiegen. Een elektrische gitaar neemt over en tovert een leuke solo uit de hoed. Je hoort meteen dat de zanger geschoold is. Niets dan lof voor zijn zuivere stem. Arne Vyt gebruikt dit dan ook voluit en net hierin schuilt het gevaar op herhaling. Het gebiedt ons dan ook te zeggen dat na een tijd de song wat aan kracht verliest. Naast de gitaarsolo zou een tweede tussenstuk misschien wat meer variatie hebben gebracht. Het is en blijft kleinkunst met een tekst op vrij hoog niveau. Meerdere interpretaties zijn mogelijk en dat vinden we altijd fijn om uit te pluizen.

Laten we hopen voor Veerman dat deze single wordt opgepikt door enkele passende radioprogramma’s.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More