Home Singles URAL THOMAS AND THE PAIN – Dancing Dimensions (Bella Union/PIAS)

URAL THOMAS AND THE PAIN – Dancing Dimensions (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

De Amerikaanse soulzanger Ural Thomas werkte in de jaren vijftig, zestig en zeventig samen met soullegendes als Etta James, Otis Redding, James Brown en Stevie Wonder. De grote doorbraak kwam er echter nooit waardoor hij een tijdje niet meer op het podium te zien was. In 2010 zette soul-dj Scott Magee Thomas hem terug in the picture. Hij richtte met hem een achtkoppige soulband op en sindsdien treedt Ural op onder de naam Ural Thomas & The Pain.

© Ural Thomas & The Pain

In 2020 werkte Thomas samen met Richie Thomas (ex-Dif juz) en Simon Raymonde (ex-Cocteau Twins en oprichter van het Bella Union platenlabel) voor het tweede Lost Horizons-album In Quiet Moments, waarvoor Ural het titelnummer inzong. Raymonde was zo onder de indruk van Thomas’ stem dat hij onmiddellijk aanbood om het derde Ural Thomas & The Pain-album Dancing Dimensions (dat 3 juni verschijnt) uit te brengen op het Bella Union label.

Het titelnummer is tevens de eerste single die we te horen krijgen uit dit album. De song heeft een positieve, zomerse soul-vibe. We horen duidelijke jaren ’70 soulinvloeden maar er zit ook een eigentijds randje aan en de stem van Ural klinkt nog steeds erg overtuigend. Ural Thomas & The Pain halen met Dancing Dimensions de perfecte zomersingle uit de kast.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More